Az elmúlt 10-15 évben egyre több cég fektet a munkatársainak képzésébe, de nagyon kevesen tudják pontosan megmérni, hogy a befektetett összeg hány százaléka térül meg.

Független szakértőként vállaljuk, hogy rávilágítunk arra, hogy megfelelően működik-e a képzési folyamat a partnercégeinknél és velük közösen kialakítjuk azokat a mérési pontokat, melyek konkrétan megmutatják a fejlesztés eredményességét.

Érdemes-e befektetni a képzésbe, vagy új munkaerőt kell keresni?

 

Minden fejvadász cég pontos kimutatást vezet arról, hogy egy új munkatárs felvétele mekkora költség, de azt már nehezen lehet mérni, hogy egy átlagos munkaerőnek a munkából való kiesése, és egy jobb munkaerő betanulása miatti időkiesés mekkora vesztességet jelent.

A legtöbb vezető felismerte, hogy az átlagos munkaerő fejlesztése kézenfekvőbb és olcsóbb megoldást jelent, mint egy jobb munkaerő felvétele, de bizonytalanra. Így időt és pénzt spórolhat, ha képzéssel kockázatmentesen biztosítja a jobb munkaerőt, aki a megkapott bizalom által elkötelezett is lesz a cége felé.

Az elmúlt 10 évben számos eset bizonyítja, hogy a vezető ennek ellenére nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy a fejlődés megtörténjen, és a siker végül elmarad. Képzések garmadáját biztosítják ugyan a munkavállalónak, de fejlődés nincs. Sok vezető törekszik mindent megadni a munkatársainak, hogy azok fejlődjenek, de  a legfontosabb, a független mérés elmarad.

Miért kell mérni, hogy a képzésen tanultakat alkalmazzák-e a gyakorlatban?

A gyakorlati alkalmazás kritikus pont egy képzési folyamatban. Annak, hogy a képzés elérje a célját a fejlesztésnek az alkalmazásban meg kell jelennie. Ennek leghatékonyabb ellenőrző művelete az alkalmazás mérés.

Az elmúlt évek során lehetőségünk volt megfigyelni és tapasztalni, hogy mennyire fontos az alkalmazottak egyéni készsége egy adott feladat elvégzésénél, legyen az telekommunikációs, termelési, banki, biztosítói, értékesítői stb…pozíció. Ezen adott készségek, melyeket fejlesztenek mindig mérhetők, és a munkahelyi környezetben ezen új, vagy korrigált készségek alkalmazását vizsgáljuk meg. Az ellenőrzés időben 3-6 hónap, vagy akár egy év is lehet, mely ténylegesen megjelenhet egy cég belső Teljesítmény Értékelésében.

De meddig érdemes fejleszteni? Hol van a határ? 

Minden alkalmazott – ha lehetőséget biztosítanak rá – fejleszthető. Ahhoz, hogy ezt pontosan lássuk meg kell vizsgálni, hogy munkatársunk egy képzési programban a fejlesztésre hogyan reagál, változik-e saját eredményessége, azaz tesz-e másképp vagy tesz-e új lépéseket sikerességének javításáért.

Ezt csak úgy tudjuk meg, ha független és dedikált mérést alkalmazunk, mely csak a személy viselkedését és tanult készségeinek alkalmazását méri.


„A sikerhez vezető egyetlen út, ha munkatársainkat fejlesztjük és eredményeiket mérjük”


Az Anillo Uno Kft. teljes körű képzési alkuszi tevékenységet nyújt Önnek a képzési projektjeihez, amely magában foglalja a képző cég kiválasztását, a szükséges és elégséges független és dedikált méréseket és a képzési program teljes körű szervezését.

4
Ingyenes online mérés!
Kérje díjmentes online mérésünket az email címen!

Külső vagy belső képzéseinek lebonyolítása után független értékelést adunk.
3
5+1 Érték Önnek!

Ön azonnali döntéseket tud hozni, hogy munkatársai eredményeket mutassanak fel a befektetett fejlesztést követően.

5+1 ÉRTÉK: 1. A képzések objektív mérése ... 5. ROI - Hozzáadott érték kimutatása...
6
Miért velünk?

Széleskörű és több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezünk.  Dolgoztunk  HR vezetőként, HR igazgatóként a vállalati oldalon és Tréner/Tanácsadó/Coach-ként a szolgáltatói oldalon.